For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Veilig zakendoen:

 

ShareYou is een online deelplatform waar je spullen kunt aanbieden die je wil delen met je buurtgenoten. Het uitlenen gaat op basis van vertrouwen en hoeft geen liefdadigheid te zijn. Probeer het wel laagdrempelig te houden. Wij willen graag dat je veilig en met plezier je spullen deelt of verhuurt.

In de huidige maatschappij zijn er nog altijd mensen die misbruik willen maken van de goedheid van de mens. Gelukkig is het misbruik maar een heel klein percentage van het geheel maar helaas is dit niet altijd te voorkomen. Wij proberen op alle fronten oplichting te bestrijden door juiste toelichting te geven en het onder de aandacht te brengen.

Hieronder vind je enkele tips om veilig zaken te doen:

Communiceren:
De veiligste manier om te communiceren gaat via het ShareYou berichtensysteem. Dit werkt snel en veilig.

Afspraken:
Maak duidelijke afspraken en leg deze schriftelijk vast in een verhuurovereenkomst. Blijf altijd alert en mocht je twijfelen maak dan geen gebruik van de diensten van de betreffende verhuurder.

Betalen:
Indien “betalen” van toepassing is geef dan van tevoren aan op welke manier je wilt betalen. Dit kan natuurlijk contant maar ook met een betaalverzoek van je eigen bank. Het voordeel van een betaalverzoek is dat het geld direct op je bank staat. Maak je gebruik van de app Tikkie, denk er dan aan dat de overboeking niet altijd direct zichtbaar is.

Borgsom:
Het is niet verplicht maar je kunt altijd gebruik maken van een borgsom. Wij raden het gebruik van een borgsom altijd aan! Communiceer dit goed met de huurder.

Aangifte bij de Politie
Is er tijdens het delen of verhuren van je spullen toch iets fout gegaan, adviseren wij je ten allen tijde aangifte te doen bij de Politie. Wij vragen je dit dan ook te melden bij ShareYou zodat wij passende maatregelen kunnen nemen. Aangifte kun je hier doen!

Top
Messenger
Messenger