For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
 • Wie zijn wij?

  ShareYou is een online deelplatform waar je spullen kunt aanbieden die je zou wil delen en verhuren met je buurtgenoten. Het delen of verhuren hoeft geen liefdadigheid te zijn, maar probeer het laagdrempelig te houden. Iedereen heeft spullen thuis staan die ooit gekocht zijn voor kleine klusjes. Na de klus belanden ze meestal voor langere tijd in de schuur. We kopen met zijn allen al zoveel spullen per jaar. Dat is erg belastend voor het milieu. Laten we vooral samen delen en verhuur je spullen via ShareYou. Duurzaam worden begint bij jezelf!

 • Waarom moet je een account aanmaken?

  Om veilig gebruik te maken van de diensten van ShareYou moeten zowel de verhuurder als huurder een account aanmaken op onze website.

 • Hoe kan ik mijn account verwijderen?

  Je kunt een verzoek indienen via info@shareyou.nl tot het verwijderen van je account. Wij zullen dan binnen 5 werkdagen je account verwijderen.

 • Is dit deelplatform alleen voor particulieren of ook voor bedrijven?

  Dit platform is voor beide toegankelijk. We willen het delen van spullen stimuleren.

 • Hoe maak je een advertentie?

  Maak eerst een account aan en log dan in op onze website. Kies voor “plaats een advertentie”. Je wordt doorgestuurd naar de betalingswebsite en nadat je betaald hebt kun je onbeperkt advertenties plaatsen. Geef een duidelijke omschrijving van het te verhuren object. Geef het verhuurtarief aan en vul dit eventueel aan met het tarief voor een dag verhuur extra. Vergeet niet om een duidelijke foto te uploaden, dit verhoogt je verhuur kansen.

 • Mag ik naast producten ook diensten plaatsen?

  Ja, het is toegestaan om diensten te plaatsen op onze website. Dit mag zowel privé als zakelijk.

 • Hoeveel spullen mag ik verhuren?

  Je mag net zoveel spullen verhuren als je wilt.

 • Waarom moet ik lidmaatschapsgeld betalen?

  Het gebruik van ShareYou is niet gratis. Als je spullen wilt verhuren hanteren wij het tarief van € 9,95 per jaar voor het onderhouden, te verbeteren en veiliger maken van ons platform. Je betaalt een laag tarief zodat ShareYou toegankelijk is voor iedereen. Huurders betalen geen lidmaatschapsgeld!

 • Wanneer moet ik lidmaatschapsgeld betalen?

  Alleen als je spullen wilt verhuren ben je lidmaatschapsgeld verschuldigd. Als je bent ingelogd en je kiest voor “plaats een advertentie”, dan word je doorgestuurd naar Mollie, onze betalingspartner en nadat je betaald hebt kun je onbeperkt advertenties plaatsen.

 • Waarom zijn reviews belangrijk?

  Een review geeft informatie over de verhuurder of huurder. Hier kun je positieve en negatieve ervaringen delen met de gebruikers van dit platform.

 • Hoe kan ik het beste onderling communiceren?

  De veiligste manier om te communiceren gaat via het ShareYou berichtensysteem. Dit werkt snel en veilig.

 • Hoe kan ik betalen bij de verhuurder?

  De betalingsvoorwaarden worden bepaald door de verhuurder. De meeste verhuurders werken met een bankoverschrijving, betaalverzoek of Tikkie. Sommige verhuurders hanteren ook contant geld.

 • Moet ik een borg betalen?

  De meeste verhuurders hanteren een borgsom. Dit wordt bij verhuur aangegeven door de verhuurder.

 • Zijn mijn spullen verzekerd?

  Het delen of verhuren van je goederen gaat op basis van onderling vertrouwen. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren zijn er verzekeraars waarbij je aanspraak kunt maken op de aansprakelijkheid of inboedelverzekering. Informeer bij je verzekeraar hoe dat bij jou geregeld is!

 • Welke zekerheid heb ik bij het verhuren van mijn spullen?

  Wij vinden het verhuren op basis van vertrouwen erg belangrijk. Helaas komt het toch soms voor in onze maatschappij dat niet iedereen daar hetzelfde over denkt. Maak met de huurder altijd duidelijk afspraken, leg de afspraken eventueel vast in een huurovereenkomst. ShareYou is en kan juridisch niet aansprakelijk gesteld worden.

 • Hoe om te gaan met schade aan teruggebrachte spullen?

  Maak bij aanvang van het verhuren duidelijk afspraken. Maak een verhuurovereenkomst die je voor aanvang van de verhuur samen ondertekend met de huurder. Leg in de verhuurovereenkomst vast wat jouw voorwaarden zijn zodat er achteraf geen onduidelijkheden kunnen ontstaan. ShareYou is en kan juridisch niet aansprakelijk gesteld worden.

 • Werken jullie met een nieuwsbrief of sturen jullie berichten?

  Wij werken voor alsnog niet met het versturen van een nieuwsbrief. Daarnaast sturen wij niet ongevraagd berichten. Dit gebeurt enkel als daar een aanleiding voor is.

 • Ik heb problemen met de website, waar kan ik dit melden?

  Wij werken continue aan onze dienstverlening. Wij kunnen niet voorkomen dat er soms problemen zijn met de bereikbaarheid van onze website, ook onze website heeft af en toe onderhoud nodig. Mocht je problemen ondervinden met onze website kun je dit melden aan ons via e-mail: support@shareyou.nl.

 • Wat moet ik doen met ongepast gedrag?

  Ongepast gedrag keuren wij ten strengste af. Mocht je hinder ondervinden met ongepast gedrag kun je dit melden via e-mail: support@shareyou.nl.

 • Kan ik adverteren op ShareYou?

  Voor vragen omtrent adverteren op ShareYou kun je contact opnemen via e-mail: info@shareyou.nl.

Waar vind ik een voorbeeld van een verhuurovereenkomst?

Het voorbeeld van een verhuuroverkomst vind je hier!
Aan de voorbeeld verhuurovereenkomst kunnen geen rechten worden ontleend jegens ShareYou.

Top
Messenger
Messenger