For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
De deeleconomie

De deeleconomie

Delen is iets wat eigenlijk al heel lang bestaat. Denk aan woningruil, carpoolen of het delen van je spullen aan vrienden. De laatste jaren is de deeleconomie flink toegenomen. Voor veel mensen is deze trend nog ver weg, maar voorspellingen geven aan dat we in 2030 zelfs bijna niets meer bezitten maar alles delen met elkaar. De deeleconomie stimuleert mensen om onderling gebruik te maken van hun onbenutte goederen. Delen is duurzaam en goed voor het milieu.

De deeleconomie is meer dan alleen goed voor het milieu. Het versterkt namelijk ook de band tussen buurtgenoten. Zakendoen tussen buurtgenoten wordt hierdoor steeds laagdrempeliger. Buurtgenoten kunnen een centje bijverdienen door de hun eigen spullen onderling te verhuren.

De meeste deeleconomie initiatieven worden ondergebracht op een internetplatform. Voorbeelden van platformen zijn Airbnb, SnappCar en BlaBlaCar. Deze platformen fungeren als bemiddelaars tussen de gebruikers. De gebruikers maken rechtstreeks contact met elkaar zodat ze snel en gemakkelijk onderling zaken kunnen doen.

Kort samengevat… we moeten met zijn allen gebruik maken van de deeleconomie. Dit heeft op alle fronten voordeel voor iedereen!

leave your comment

Top
Messenger
Messenger