For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Minder kopen = meer delen

Minder kopen = meer delen

ShareYou is medio juni gestart met een online deelplatform. Wat is een deelplatform nu eigenlijk. Op een deelplatform kunnen gebruikers onderling spullen delen of verhuren. Aan welke spullen moet je dan denken; een boormachine, een aanhanger, een compressor, een grondboor, een hogedrukspuit, een kruiwagen en ga zo nog naar even door.
 
Je vraagt jezelf nu af… wat heeft zo’n deelplatform nu voor een zin. Dat leggen wij je graag uit. We kopen samen veel te veel spullen. De meeste spullen heb je maar een paar keer per jaar nodig en de rest van de tijd liggen die spullen op zolder of in de schuur. Conclusie… waarom delen wij onze spullen niet met onze buurtgenoten?
 
Het delen van spullen zorgt ervoor dat de productie van goederen naar beneden gaat en dat is veel beter voor het milieu, hiermee kunnen we de vervuiling een stuk terugdringen. We willen allemaal toch in een gezond klimaat leven! Wanneer je de keuze hebt tussen een product kopen of een dienst gebruiken, kun je er het beste voor kiezen om een dienst te gebruiken. Spullen die je maar af en toe nodig hebt kun je beter bij je buurtgenoten lenen.
 
Producenten van producten moeten ook gestimuleerd worden om de levensduur van hun producten langer te maken. Neem nu een smartphone als voorbeeld. De meeste mensen kopen iedere twee jaar een nieuwe smartphone terwijl hij nog goed functioneert. Producenten lanceren nieuwe modellen met nog meer mogelijkheden waardoor zij het kopen van producten stimuleren.
 
Er is al een grote groep mensen bewuster gaan kopen en leven, maar het merendeel van de bevolking nog steeds niet! Maar hoe krijgen we iedereen zover dat we samen minder gaan kopen en samen meer gaan delen? We moeten samenwerken en doormiddel van voorlichting en duurzame initiatieven kunnen we onze medemens er bewuster van maken dat er snel iets moet veranderen voordat het te laat is!
 
Duurzaam worden begint bij jezelf!
leave your comment

Top
Messenger
Messenger