For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Wat is plastic

Wat is plastic

Kijk eens om je heen, overal zie je plastic. We kennen het allemaal want het zit verwerkt in onze smartphone, kleding, speelgoed, auto’s en nog veel meer producten. Maar wat is plastic nu eigenlijk en waar wordt het van gemaakt. Plastic maken we uit grondstoffen als planten, aardgas en aardolie. Er zijn verschillende soorten plastic zoals elastomeren die elastisch zijn en thermoharders die dezelfde vorm behouden als je ze verhit. De beste vorm van plastic die we kunnen recycleren is thermolasten, deze vorm is makkelijk te veranderen, denk hierbij aan speelgoed en plastic-zakken.

Men schat dat er wereldwijd 50 tot 70 procent van het plastic maar één keer wordt gebruikt. Het meeste plastic komt op een vuilstortplaats terecht maar ook eindigt een deel als zwerfvuil. Een klein percentage wordt verbrand voor energie of gerecycled.

Er beland ook veel plastic in de zee. Er zijn acht rivieren in Azië en twee in Afrika die uitmonden in de zee. Deze rivieren stromen door gebieden die geen infrastructuur hebben voor het verzamelen maar vooral recyclen van o.a. plastic, daardoor dumpen veel mensen hun afval in deze rivieren. Alleen al in 2015 werd er 380.000.000.000 kilo plastic geproduceerd. Steeds meer landen zijn zich ervan bewust dat er iets gedaan moet worden aan het gebruik van plastic.

Onze missie is het terugdringen van de consumptie van goederen, dus ook plastic! Begin vandaag nog met het delen van je spullen met je buurtgenoten. Delen is duurzaam en goed voor het milieu!

leave your comment

Top
Messenger
Messenger